Google Mobile Ads

Friday, January 20, 2012

Xcelsius'da XML Veri Bağlantısı ile XML veriyi kullanmak

(Xcelsius'da XML Veri Bağlantısı ile XML veriyi kullanmak )
(Consuming XML Data in Xcelsius Using XML Data Connection)


Xcelsius'da Excel XML Map ile XML veriyi kullanmak

Xcelsius'da Excel XML Map ile XML veriyi kullanmak 
(Consuming XML Data in Xcelsius using Excel XML Map)





Xcelsius'da Haritalar

Xcelsius'da Map Bileşenleri

Bölge ve kıta bazında raporlar hazırlarken haritalar, görselliği artırmada önemli bir yere sahip. Xcelsius'un bize sunduğu Maps bileşenleri ile bu işlemi gerçekleştirmek artık çok kolay.


Xcelsius'da Dinamik Filtreleme

Xcelsius'da Dinamik Filtreleme
Dynamic Filtering in Xcelsius ( Source Data Component and Insert Filtered Rows)

SAP BUSINESSOBJECTS XCELSIUS

SAP BUSINESSOBJECTS XCELSIUS ENTERPRISE




SAP BusinessObjects Xcelsius; SAP BusinessObjects Enterprise için güvenli ve canlı bağlantılar içeren, interaktif analitikler ve gösterge tabloları oluşturmak üzere özel olarak tasarlanmış tek tıklamayla ulaşabileceğiniz veri görselleştirme aracıdır. Bu kullanışlı görsel öğeleri Microsoft Office, Adobe PDF, Web, Crystal Reports veya SAP BusinessObjects iş zekası portalı (Infoview) aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

SAP BusinessObjects Xcelsius Enterprise'daki açılır menüler ve kaydırıcılar karar alan çalışanlarınızın tek bir tık sayesinde verilerle daha kolay etkileşim kurmasını ve gelecekteki iş senaryolarını test etmesini sağlayarak karmaşık iş verilerini anlaşılır bir şekilde sunmanıza olanak tanır.


Ürün Avantajları


SAP BusinessObjects Xcelsius Enterprise:
  • Güvenli ve kişiselleştirilmiş gösterge tablolarına her yerden erişmenizi sağlar
  • Güvenilir ve güvenli bir BI platformunda oluşturulmuş, kişiselleştirilmiş gösterge tabloları sunar
  • Kullanıcıları güçlü what-if analizleri ile gösterge tabloları oluşturma konusunda güçlendirir
  • Analizlerde görsel kolaylık sağlayarak iş zekasının gücünü daha fazla kullanıcıya ulaştırır

Dashboard(Kontrol Paneli) ve Xcelsius Nedir?

Kurumlarda, yönetici pozisyonundaki kişilerin kurumla ilgili karar verme aşamasında kullandıkları,  olmazsa olmaz araçlardan biri Dashboard (Kontrol Paneli)'lardır.

Ama nedir bu Dashboard? Öncelikle bu konuya bir açıklık getirmemiz gerekiyor. Basitçe, Dashboard denildiğinde, bir arabanın kontrol panelini düşünebiliriz. Bu kontrol paneli sayesinde araba ile ilgili her türlü bilgiye(göstergeler vasıtasıyla) sahip olabilirken, üzerindeki düğmeler, butonlar, pedallar vs. sayesinde de araba ile etkileşime geçebilmekteyiz. Hem de bunları arabanın motor veya elektrik sistemi ile ilgili teknik herhangi bir bilgiye ihtiyaç duymadan yapabilmekteyiz. Bu sebeple, kontrol panelini, anlaşılması zor karmaşık sistemleri, bizim anlayabileceğimiz hale getiren görselleştirilmiş yapılar olarak tanımlayabiliriz.

Veri Görselleştirme Aracı : Xcelsius Dashboard

Kurum ve şirketlere ait verilerin terabyte ları aştığı günümüzde, böylesine fazla veriden nasıl anlamlı bir şeyler çıkarabilir ve bunu nasıl sunarım sorularına çözüm aranmaya başlanmıştır. İşte bu nokta da ileriki çalışmalarımızda üzerinde bolca duracağımız Xcelsius Dashboard ortaya çıkmaktadır. SAP ailesine ait bu ürün en son olarak isim değiştirmiş ve SAP Crystal Dashboard Design ismini almıştır. En önemli özelliği, neredeyse herkesin bilgisayarında kurulu olan Microsoft Office Excel'i, Adobe Flash'ın kullanıcı etkileşim özelliğiyle birleştirmesidir.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...