Google Mobile Ads

Wednesday, February 22, 2012

OE (Order Entry) Schema

OE şemasınına ait database script lerini download etmek için tıklayın...
Click here to download database script for OE Schema 

Excel VBA ile kullanıcıya dosya seçtirme ve çalıştırma

Sadece pdf uzantılı dosyaları seçtirmek için;

Sub BrowsePDFDocument()
Dim strDocument As String
    strDocument = Application.GetOpenFilename("PDF Files,*.pdf", 1, "Open File", , False)
    If Len(strDocument) < 6 Then Exit Sub
    ActiveWorkbook.FollowHyperlink strDocument
End Sub


Tüm dosyaları seçtirmek için aşağıdaki değişikliği yapmanız gerekmektedir.

Application.GetOpenFilename("All Files (*.*),*.*", 1, "Open File", , False)

Monday, February 20, 2012

Beyni Daha Etkin Kullanma Kılavuzu

1. Insan beyninin ayaktayken yaklasik %10 daha fazla calistigi düsünülmektedir. Önemli kararlarinizi alirken kapali alandaysaniz, ” volta atmayi” deneyebilirsiniz.
2. Insan beyni acik havada, kapali alanlara göre daha yüksek performansta calismaktadir. Beyin acik havada ve ayaktayken daha iyi calisir.
3. Yürürken kollari sallamak, beynin performansini olumlu etkiliyor. Önemli kararlarinizi acik havada, kollarinizi saga sola sallayarak yürürken almayı deneyiniz.
4. Yabanci bir dil ögrenme ve ezber beyni güclendiriyor. Her gün birkac yabanci ya da yerli yeni bir kelime ögrenin ve kullanabilirsiniz. Sözlük okuyabilirsiniz. Alisveris listesi ve telefon numaralarini ezberlemeyi deneyebilirsiniz.

İş Zekası

İşletmelerin ve paralelinde bilgi teknolojilerinin son 20 yıllık gelişimlerine baktığımızda en önemli kavramlarından birinin data yani türkçe karşılığıyla veri olduğunu görebiliriz. Veri’ye verilen bu önem onun toplanması ve saklanması üzerine yapılan zaman ve para gibi yatırımları da arttırmaktadır. Günümüzde çoğu kurum veri toplama ve bu toplanan verilerin saklanması aşamalarını çoktan tamamlamış durumdalar.
Günümüzde başka bir konu şirketlerin, bilgi teknolojileri departmanlarını meşgul etmektedir.İşte bu konu veri patlamasıdır, daha doğrusu eldeki mevcut verileri kullanarak ortak bir strateji geliştirme ve bu strateji çeşitli alanlarda hayata geçirebilmek.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...